top of page

Scènes als uit een andere wereld: Britse voetbalfans vieren feest in kooien vanwege Corona


De Corona-waanzin kan in sommige Europese landen nauwelijks worden overtroffen, althans dat zou men denken. En dan hoeft men alleen maar naar het “eiland” voor onze kust te kijken, Groot-Brittannië.


Daar worden voetbalfans die het Europees kampioenschap “met publiek” willen kijken, opgesloten in kooien zodat zij afstand houden en zich aan de Coronaregels houden.


Fans in kooien

Terwijl in landen als Portugal of Hongarije de stadions uitpuilen van de fans en bijna niemand een muilkorf draagt, en in Frankrijk althans de cafés en bars het publiek uitnodigen om te komen kijken, is het in Groot-Brittannië heel anders. In zalen “mogen” de proefpersonen aan een tafel zitten, bier drinken en de actie op een scherm bekijken in een met metalen hekken afgezette ruimte. De hele tragedie staat onder toezicht van bewakers.

Zie het verschil met bijvoorbeeld Portugal en Hongarije: Volle stadions, geen afstand en geen mondkapjes... KIJK EN ZO HOORT HET!


Het is onbegrijpelijk dat de mensen het nog pikken nadat wereldleiders op de G7 lieten zien dat de absurde regels alleen voor het klootjesvolk gelden en niet voor henzelf.





62 weergaven
bottom of page