top of page

Kabinet komt na crisisberaad met inlegvelletje: ‘Wat een leegte, uitgeregeerd’


Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op de dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, beloofde Rutte dinsdag na afloop van het crisisberaad. Het gaat daarbij om de Groningers die door de aardgaswinning zijn gedupeerd, de afhandeling van het toeslagenschandaal en de stikstofplannen.


Rutte stuurt de Kamer hierover een brief. Het kabinet ‘denkt een beeld te hebben’ over welk signaal de kiezer heeft afgegeven. De coalitiepartijen leden een flinke nederlaag bij de Provinciale Statenverkiezingen.


Rutte zei bovendien dat het coalitieakkoord niet wordt opengebroken. Op 4 april wordt in de Kamer gedebatteerd over de verkiezingsuitslag.

Onvermijdelijke sterfbed

Het kabinet krijgt veel kritiek. “Ze komen dus weer met één of ander inlegvelletje. Ze hebben niet eens gesproken over het schrappen van 2030 voor de onzinnige stikstofdoelen! De grenzen gaan niet dicht voor gelukzoekers en de boodschappen blijven duur. Ze houden vast aan de macht maar hebben nul mandaat meer,” zegt PVV-leider Geert Wilders.


De Boer Burger Beweging voegt toe: “Een avond vergaderen met als resultaat een brief... Toemaar!”


“Een kabinet in doodsstrijd wat met pleisters, zwaluwstaartjes en verband probeert om het onvermijdelijke sterfbed voor zich uit te schuiven. Meest pijnlijke is dat werkelijk niemand in het land er ook maar één traan om zal laten als het klaar is. Tranen van vreugde daargelaten,” schrijft raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag).


Niets

“Een brief. Precies wat de kiezers twee weken geleden wilden!” aldus historicus en publicist Roelof Bouwman.


Ondernemer Rutger van den Noort reageert: “Wat een leegte. Hele avond vergaderen en met NIETS komen. Ja, een Kamerbrief op vrijdag. Uitgeregeerd.”

26 weergaven
bottom of page