top of page
Foto van schrijverDutch Awakener

Hoelang voordat voedsel onbetaalbaar wordt?!?


Er wordt in mainstreamland met verbazing gereageerd op het feit dat de inflatie maar niet naar beneden wil gaan. Vooral de inflatie op voedsel is torenhoog en dat met verpakkingen waar steeds minder in zit (krimpflatie).


We bevinden ons voor wat betreft financiën op een bijzonder moment.


Voor het eerst in lange tijd stijgt de rente weer, maar toch heeft dat tot nu toe weinig gevolgen voor de inflatie die alsmaar blijft stijgen.


En daar ontstaat dan een hoop verwarring, want men produceert inflatiecijfers die zo op het oog beter zijn dan eind vorig jaar.


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt in een snelle eerste raming dat de inflatie vorige maand is uitgekomen op 8 procent. In januari daalde de inflatie nog tot 7,6 procent op jaarbasis van 9,6 procent in december.


Al met al gaat dan wel een klein beetje de goede kant op vergeleken met vorig jaar, maar dan komt de echte klap.


De gemiddelde prijstoename van producten in de supermarkten bedroeg vorige maand 15,1 procent, tegen 14,5 procent in januari. De prijzen van industriële goederen gingen met 8,7 procent omhoog, tegen 8,1 procent in januari.


Dat is een fenomenale stijging van de dagelijkse boodschappen, hetzelfde verschijnsel doet zich voor in andere landen.


Gisteren werd bekend dat in België de inflatie weliswaar is gedaald, de voedselprijzen zijn met ruim 17 procent gestegen. In Frankrijk was die stijging 14 procent. 'Die percentages zijn wel enorm hoog.'


Deze verhogingen worden op geen enkele manier gecompenseerd. De loonsverhogingen die men misschien aan het begin van dit jaar heeft gekregen gaan volledig op in het gedeeltelijk compenseren van de stijgende prijzen vorig jaar.


Kortom de koopkracht voor wat betreft voedsel loopt met sprongen achteruit. Dan wordt er gezegd dat er nog maar slechts een deel van de stijgende kosten voor producenten zijn doorberekend, met andere woorden, het eind is nog niet in zicht.


Daar komt nog een keer bij dat de rente op dit moment toch wel heel sterk stijgt en dat ook daar het eind nog niet in zich is.


Dat betekent dan weer dat er minder krediet beschikbaar komt voor zowel particulieren als bedrijven.


Dat betekent dan ook weer dat de kosten voor bedrijven die met kredieten werken weer verder zullen oplopen, hetgeen ze weer door zullen berekenen naar de consument.


Er komen nog veel meer renteverhogingen zo te zien:


'Klaar die klus!' De Bank voor Internationale Betalingen liet er deze week geen misverstand over bestaan: stamp de inflatie uit het systeem, duw de rente omhoog, ook al doet het economisch pijn. En denk niet te vroeg dat je er al bent, waarschuwde de Bazelse denktank voor centrale banken.


Waar we jaren en jaren hebben gezien dat de Rothschild clan ‘de economie’ stimuleerde’ door het onbeperkt beschikbaar stellen van goedkoop geld, zo gaat er nu het omgekeerde gebeuren.


Net zoals de satanische sekte in de politiek beide kanten controleert, zo doen ze dat ook met het financiële systeem.


Het zijn hun centrale bankiers die bepalen of er voorspoed komt of economische ellende. Het is duidelijk dat het laatste nu op het programma staat.


Dat is alles precies past in het slopen van de economie vanwege de Great Reset berust op louter toeval en mag verder niets achter gezocht worden.


Ondertussen wordt het moeilijker en moeilijker voor doorsnee burgers om nog aan voldoende voedsel te komen. En toch gaan de meesten straks weer braaf stemmen om zo nog meer handlangers van het WEF op sleutelposities te krijgen.

24 weergaven

Commentaires


bottom of page